Navigácia

  • BUBNOVAČKA

    Dňa 20. 11. 2023 sa organizuje podujatie “Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť!“, do ktorého sme sa zapojili aj my, aby sme pripomenuli, že " Hlas detí je dôležitý! "

    Myšlienka podujatia upozorňuje na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomína potrebu včasnej prevencie v spoločnosti.

     

  • ŠALIANSKY MAŤKO

    Dňa 16.11. 2023 sa uskutočnilo školské kolo literárnej súťaže v  prednese povesti  " ŠALIANSKY MAŤKO ". Súťažilo sa v dvoch kategóriách a porota vyhodnotila najlepších recitátorov povestí nasledovne:

    I. kategória  / 2. - 3. ročník /

    1. miesto : Adam Katrinec       / 3. ročník /

    2. miesto:  Mária Pupáková     / 3. ročník /

    3. miesto:  Olívia Turčanová    / 2. ročník /

     

    II. kategória  / 4. ročník /

     

    1. miesto : Janka Husárová    / 4. ročník /

    2. miesto:  Natália Filinová     / 4. ročník /

    3. miesto:  Daniel Tonka         / 4. ročník /

    Súťažiaci dostali za odmenu diplomy, pochvalné listy,  vecné ceny a sladkosti. Knižné odmeny dostanú žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach pri vyhodnotení súťaží na konci školského roka.                                                            Adam Katrinec za I. kategóriu a Janka Husárová za II. kategóriu postupujú do okresného kola v Zlatých Moravciach.

     

     

  • SLÁVNOSTNÉ PASOVANIE PRVÁKOV

    15. novembra sa u nás v škole konala slávnostná imatrikulácia našich prvákov. To znamená, že boli pasovaní do školského cechu. I keď úlohy boli neľahké, všetci prváci ich hravo zvládli. Jednotlivými úlohami ich sprevádzali postavy z rozprávky Hlúpy Jano. Úlohou hlúpeho Jana bolo nájsť stratenú princeznú a naši prváci mu pri jej hľadaní  pomáhali zdolávať rôzne prekážky.

    A keďže sme sa presvedčili, že sú prváci veľmi šikovní, na záver boli slávnostne pasovaní za žiakov našej školy. Blahoželáme im a želáme veľa úspechov!

    Ďakujeme p. M. Horváthovej za prípravu tortičiek.

  • ŠKOLA JE ÚSPEŠNÁ V RÁMCI VÝZVY ČÍTAME PRE RADOSŤ - ŠKOLA ZÍSKALA 750 €

    Naša škola bola úspešná v rámci výzvy "Čítame pre radosť". Škola tak získala 750 € na nákup kníh do triednych knižníc. Veríme, že triednymi knižnicami sa nám podarí posilniť pozitívny vzťah ku knihám a čítaniu a budeme tak budovať čitateľské sebavedomie a zručnosti každého dieťaťa. Knihy budeme vyberať tak, aby boli pre deti atraktívne, posilnili ich motiváciu hľadať v knihe zážitok a čítať dobrovoľne aj mimo vyučovacích hodín. Správny výber kníh do triednej knižnice je predpokladom k tomu, aby sa deti stali samostatnými čitateľmi.

  • JESENNÉ PRÁZDNINY

    JESENNÉ PRÁZDNINY - 30. 10. - 31. 10. 2023. Nástup do školy vo štvrtok 2.11. 2023.

  • SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIEHO SVETLONOSA

    ňa 26.10. 2023 sa konala v škole TEKVIČKOVÁ SLÁVNOSŤ  a súťaž o "Najkrajšieho svetlonosa s Lampiónovým sprievodom " . Po zahájení Tekvičkovej slávnosti a privítaní rodičov, starých rodičov, žiakov a predstavení poroty z Rady rodičov sa žiaci pustili do skrášľovania prinesených tekvičiek. Každý sa snažil, aby mal  toho NAJKRAJŠIEHO SVETLONOSA.  Po predstavení Svetlonosov po ročníkoch sme si  zapálili kahančeky  a skrášlili  areál školy. Nechýbal ani LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD, pri ktorom si žiaci rozsvietili  svoje lampióny a zaspievali si pesničky. Tekvičková slávnosť pokračovala vyhodnotením NAJKRAJŠÍCH SVETLONOSOV po ročníkoch a porota odmenila podľa umiestnenia každého žiaka pekným darčekom. Počas slávnosti vládla dobrá nálada a boli sme radi, že sme  si mohli aj takto spoločne  spríjemniť jesennú atmosféru.

  • OKTÓBER MESIAC ÚCTY K STARŠÍM - " KLUB DÔCHODCOV "

    DŇA  24.10. 2023 - PRI PRÍLEŽITOSTI "OKTÓBRA MESIACA ÚCTY K STARŠÍM" - VYSTÚPILI V KLUBE DÔCHODCOV S KULTÚRNYM PROGRAMOM ŽIAČKY NAŠEJ ŠKOLY POD VEDENÍM PANI VYCHOVÁVATEĽKY J. MATEJOVEJ. DÔCHODCOM ODOVZDALI AJ PEKNÉ DARČEKY, KTORÉ SI ŽIACI PRE NICH PRIPRAVILI.

  • OKTÓBER MESIAC ÚCTY K STARŠÍM - " OBECNÝ ÚRAD "

    DŇA  19.10. 2023 - PRI PRÍLEŽITOSTI "OKTÓBRA MESIACA ÚCTY K STARŠÍM" - SPRÍJEMNILI DNEŠNÉ POPOLUDNIE JUBILANTOM, ŽIAČKY NAŠEJ ŠKOLY, KTORÉ NA OBECNOM ÚRADE VYSTÚPILI S PEKNÝM KULTÚRNYM PROGRAMOM POD VEDENÍM PANI VYCHOVÁVATEĽKY J. MATEJOVEJ. NECHÝBALI ANI PEKNÉ DARČEKY, KTORÉ SI PRE NICH PRIPRAVILI ŽIACI NAŠEJ ŠKOLY.

  • MEDZINÁRODNÝ DEŇ ŠKOLSKÝCH KNIŽNÍC

    Štvrtý októbrový pondelok je už tradične vyhlásený za Medzinárodný deň školských knižníc. Tento deň je oslavou významu a prínosu školských knižníc pri vzdelávaní žiakov. Hlavnou myšlienkou je podpora vzťahu ku knihám, k čítaniu a poznávaniu. Pri tejto  príležitosti sme so žiakmi navštívili školskú knižnicu a rozprávali sme sa o obľúbených knihách.

  • DEŇ JABLKA

    Dňa 20.10. 2023 - sme si pripomenuli DEŇ JABLKA, význam jablka a jeho odrôd. Jablká sú typickým slovenským jesenným ovocím a od nepamäti tvoria dôležitú súčasť nášho jedálnička. Vieme si ich vychutnať na sto spôsobov – surové, ako súčasť ovocných šalátov, ale obľúbené sú aj jablkové koláče alebo kvalitné džúsy či mušty.  Žiaci sa tiež zapájali do rôznych aktivít, ktoré súviseli s jablkom a na záver si pochutili na jabĺčkach, ktoré si priniesli. 

  • SVETOVÝ DEŇ ZDRAVEJ VÝŽIVY

    Dňa 16.10. 2023 -  si pripomíname SVETOVÝ DEŇ ZDRAVEJ VÝŽIVY, pretože výživa je významný faktor životného štýlu, ktorý ovplyvňuje naše zdravie. V škole prebieha celý týždeň "STRAVUJME SA ZDRAVO - BEZ SLADKOSTÍ A SLADENÝCH NÁPOJOV ". 

  • ZBER PAPIERA

    SÚŤAŽ V ZBERE PAPIERA  PREBIEHA OD OKTÓBRA DO 24. MÁJA 2024.

  • ŠARKANIÁDA

    Dňa 21.09. 2023 - ŠARKANIÁDA.

  • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024

    Dňa 04.09. 2023 - sa uskutočnilo SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024 a privítali sme aj nových žiačikov prváčikov.

  • ŠKOLSKÉ POMÔCKY

    Školské pomôcky

    Prezuvky – pevná obuv bez čiernej podrážky / podpísať /

    Telesná výchova – tepláková súprava, tričko, ponožky, tenisky bez čiernej podrážky  / podpísať/

    Výtvarná výchova  – kufrík alebo veľká krabica, 30 kusov veľkých výkresov - podpísať, vodové farby, temperové farby, nožnice nie špicaté, voskovky /aspoň 12 kusov /, vysúvacie lepidlo aj tekuté lepidlo, čierny tuš, plastelína, farebný papier, handrička, štetce ploché aj okrúhle, igelitový obrus, zástera, alebo staršie oblečenie – veľké tričko, náčrtník, paleta, 2 väčšie nádoby na vodu / najlepšie od masla /, čierna centrofixka

    Peračník – 2 perá  – atramentové -  bombičkové / náhradné bombičky/, Tornádo ... podľa ročníka , zelené   pero,   ceruzka č. 2 – 2 kusy, farbičky aspoň 12 ks , strúhadlo s nádobkou, malé pravítko, guma.

    Zošity 1. ročník:  č. 512 – 10 kusov , č. 513- 10 kusov , zošit č. 520- 1ks, malý slovníček – zošit č. 644, zošit č. 464 – 1 ks

    Zošity 2. ročník : č. 512 – 10 ks, č. 513 – 10 ks, zošit č. 520 – 2 ks,  notový zošit č.51 – 1 ks, malý slovníček  č. 644 - 1ks, štvorčekový zošit č. 5110 – 1 ks dlhé pravítko

    Zošity 3. ročník : č. 523 – 20 ks, č. 520 – 1 ks, štvorčekový zošit č. 5110 – 1 ks,  notový zošit  č.51– 1 ks, malý slovníček   č. 644 – 1ks, dlhé pravítko

    Zošity 4. ročník : č. 523 – 20ks, č. 520 – 1 ks, štvorčekový zošit č. 5110 – 1 ks, notový zošit  č. 51 – 1 ks, malý slovníček  č.   644 – 1ks, dlhé pravítko, trojuholníkové pravítko, kružidlo

     

     

  • LETNÉ PRÁZDNINY

    LETNÉ PRÁZDNINY - od 1. júla do 31. augusta 2023. Školské vyučovanie sa začína 4. septembra 2023.

    Príjemné slnečné prázdniny, plné pohody a oddychu Vám praje kolektív ZŠ Hostie.

  • TAM NA TEJ LÚKE

    Dňa 24. 06. 2023 sa konal v Zlatých Moravciach 5. DETSKÝ FOLKLÓRNY FESTIVAL pod názvom " TAM NA TEJ LÚKE ", na ktorom vystúpil aj náš folklórny súbor FIALÔČKA pod vedením PaedDr. Lenky Kmeťovej.

     

  • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA

    Dňa 30.06. 2023 - SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023.

  • Oznam vedúcej školskej jedálne pre rodičov

    Milí rodičia,

     

    oznamujeme Vám, že ak máte záujem o bezplatné stravovanie svojich detí v školskej jedálni v školskom roku 2023/2024,  treba aby ste vyplnili a podpísali tlačivo:

         

    ZÁPISNÝ LÍSTOK STRAVNÍKA

    – žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu na školský rok 2023/2024 -  (Príloha)

    Zápisný lístok stravníka slúži aj ako žiadosť o dotáciu na stravu. Tlačivo nájdete v prílohe oznamu a posielame Vám ho aj prostredníctvom Vášho dieťaťa v tlačenej forme. 

     

    Zápisný  lístok   prosíme  odovzdať   vedúcej  školskej  jedálne,   alebo  triednym učiteľom   v termíne najneskôr do 30.06.2023 osobne,  alebo e-mailom ako scan vo formáte PDF  /skolskajedalen.hostie@gmail.com/.


    Vedúca školskej jedálne upozorňuje zákonných zástupcov žiakov,  že iba na základe podpísaného zápisného lístka – Žiadosti o dotáciu, bude môcť dieťa poberať dotáciu na stravu od 1. septembra 2023.

    Zriaďovateľ do 10.08.2023 odovzdáva na ÚPSVaR v Nitre aktualizované zoznamy žiakov pre ktorých bude žiadať od septembra 2023 dotáciu na stravu.

    V prípade otázok kontaktuje :    Mgr. Máriu Krajčovú  - vedúcu ŠJ- 037/6337 195

    Zapisny_listok_stravnika_ZS_2023-24_-_ziadost_na_dotacie.pdf

  • SLOVENSKÁ RODNÁ DEDINA

    Dňa 17. júna 2023 sa žiaci našej školy – Ninka Huňadyová, Mária Pupáková a Oliverko Pupák zúčastnili
    prehliadky folklórnych spevákov a FSk Požitavia v Sľažanoch pod názvom Slovenská rodná dedina.
    Odtiaľ si odniesli okrem skúsenosti ďakovný list a krásne knižné ceny.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Hostie
    Hostie 86
  • +421376337114

Fotogaléria