Navigácia

  • FOTENIE

    Dňa 26.04. 2024  bude v škole FOTENIE .

  • SLÁVIK SLOVENSKA

    Dňa 23. 04. 2024 sa uskutočnilo školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Porota rozhodla o umiestnení nasledovne:

    V I. kategórii / 1. - 3. ročník /

    1. miesto - Mária Pupáková / 3. ročník /

    2. miesto - Nina Huňadyová / 3. ročník /

    V II. kategórii / 4. - 6. ročník /

    Natália Filinová / 4. ročník / - pochvalný list

    Tamara Ondrejmišková / 4. ročník / - pochvalný list

    Do okresného kola , ktoré sa bude konať 10. 05. 2024 v  Zlatých Moravciach,  postupuje  Mária Pupáková. Víťazke blahoželáme a držíme jej palce!

  • LESNÍCKE DNI V TOPOĽČIANKACH

    Mesiac apríl je venovaný lesom, aby upozornil na ich nenahraditeľný význam pre človeka i spoločnosť. 

    Dňa 23. 04. 2024 - exkurzia - LESNÍCKE DNI V TOPOĽČIANKACH -  prezentácia lesníctva a lesníckeho stavu, ochrany krajiny a prírody, včelárstva, sokoliarstva, poľovníctva a poľovníckej kynológie.

  • DEŇ ZEME - EKOFARMIČKA

    Dňa 22. 04. 2024 - DEŇ ZEME - EKOFARMIČKA -  edukačná  prednáška na tému VČELY - význam včiel, stavba tela včely, pichnutie včelou, produkty z včiel a ochutnávka, rozdelenie včiel a ich úlohy, včelárske nástroje, včelí úľ, ukážka včelárenia, včelárenie detí, dymák.

  • PO KAPOLKOVOM CHODNÍČKU

  • PYTAGORIÁDA OKRESNÉ KOLO

    Dňa 9. 4. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže PYTAGORIÁDA v Zlatých Moravciach, v ktorej nás úspešne reprezentoval ADAM KATRINEC / 3. ročník / a umiestnil sa na krásnom 2. mieste.  Víťazovi srdečne blahoželáme !

     

  • ZÁPIS PRVÁKOV

    Dňa 10. 4. 2024 sa uskutočnil v našej škole ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA . Predškoláci sa pri riešení rôznych zaujímavých úloh veľmi snažili a my sa už tešíme, že ich v novom školskom roku privítame  ako šikovných  žiačikov - prváčikov .

  • SADENIE OVOCNÝCH STROMČEKOV

    Dňa 5. 4. 2024 sme v areáli našej školy spolu s deťmi vysádzali ovocné stromčeky a kry, ktoré nám darovala firma Plantex spolu s náradím a základným substrátom. Chceli sme pri príležitosti APRÍLA  MESIACA LESOV a DŇA ZEME poukázať, aký veľký význam pre nás majú . Deti pracovali pri sadení ovocných stromčekov a kríkov veľmi usilovne a o všetko sa zaujímali.

  • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

  • MAREC MESIAC KNIHY

                                            „ K dobrej knihe treba dobrých čitateľov.“

    Snažíme sa napĺňať  slová Victora Huga a u našich žiakov vytvárať pozitívny vzťah ku knihám, ale zároveň rozvíjať kritické myslenie. Knihy sú totiž bránou do sveta poznania. „ S pomocou kníh sa mnohí stávajú učenými i mimo školy. Bez kníh nebýva učený nikto ani v škole.“ sú slová učiteľa národov Jána Amosa Komenského. 

    Pri príležitosti Marca mesiaca kníh sme zorganizovali čítanie kníh z našich nových triednych knižníc. Jeden týždeň nám čítali rodičia, druhý týždeň starí rodičia a tento týždeň bolo rovesnícke čítanie. Riadime sa heslom ďalšieho významného spisovateľa Umberta Eca, ktorý povedal „Dobro knihy je v tom, že je čítaná.“ Ďalšími akciami boli - celoslovenský detský čitateľský maratón - "Čítajme si " a  " Noc v ŠKD – Hľadanie pokladu" . Snažíme sa vzbudiť záujem detí o knihy a podporovať pravidelné čítanie kníh.

  • NOC V ŠKD - HĽADANIE POKLADU

  • DEŇ UČITEĽOV

  • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • NÁVŠTEVA PREDŠKOLÁKOV

    Včera k nám prišli na návštevu predškoláci z Materskej školy Hostie. 

    Po prvýkrát zasadli do školských lavíc a pozorne sledovali prácu v škole. Prváci usilovne pracovali a ukázali, čo všetko sa už od septembra naučili. Čítali, počítali, písali, spievali a recitovali...  

    Ale musíme uznať, že aj predškoláci boli veľmi šikovní. Pozorne počúvali, pekne sa hlásili, odpovedali i rozprávali. Vedeli pomenovať niektoré písmenká, farby, čísla, bodkovú symboliku, geometrické tvary a čo je dôležité,  dokázali obsedieť v lavici. A nakoniec ukázali, že sa vedia aj podpísať.

    Veríme, že si svoj prvý deň v ozajstnej škole užili!

    Želáme im veľa úspechov!

  • MATEMATICKÝ KLOKAN

    Dňa 26. 03. 2024 sa uskutoční MATEMATICKÝ KLOKAN.

  • ČO VIEŠ O HVIEZDACH

    Dňa 20. 3. 2024 sa zúčastnil žiak DANIEL TONKA / 4. ročník / okresného kola celoslovenskej vedomostnej súťaže " ČO VIEŠ O HVIEZDACH? "  v Zlatých Moravciach, kde nás úspešne reprezentoval a umiestnil sa na krásnom 1. mieste v I. kategórii / 4. – 6. ročník / a postupuje do krajského kola.

    Víťazovi srdečne blahoželáme a prajeme mu veľa úspechov v krajskom kole !

  • Zbierka Hodina deťom 21. 03. 2024 aj v našej škole!

  • JARNÉ PRÁZDNINY

    JARNÉ PRÁZDNINY od 04.03. 2024 - 08.03. 2024. Nástup do školy bude v pondelok 11.03. 2024.

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - školské kolo

    Dňa 27. februára 2024  sa uskutočnila v našej škole súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy HVIEZDOSLAVOV KUBÍN.

    Umiestnenie žiakov v I. kategórii poézia - próza porota vyhodnotila nasledovne :

    I. kategória - žiaci 2.,3.,4. ročníka

    Poézia:

    1. miesto: Adam Katrinec – 3. ročník                                              

    2. miesto:  Ema Zapalačová – 2. ročník

     3. miesto:  Olívia Turčanová – 2. ročník 

    Próza:

    1. miesto:  Mária Pupáková – 3. ročník

    2. miesto:   Natália Filinová – 4. ročník

    3. miesto:   Dávid Jenis – 3. ročník

    V I. kategórii súťažilo spolu 14 žiakov.

    Veľká pochvala patrí všetkým žiakom, ktorí sa súťaže zúčastnili a za odmenu dostali vecné dary, pochvalné listy a víťazi diplomy.

    Víťazom: Adamovi Katrincovi - 3. ročník a Márii Pupákovej – 3. ročník za I. kategóriu umeleckého prednesu poézie a prózy srdečne blahoželáme a prajeme im veľa úspechov v okresnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín, ktoré sa bude konať dňa 26. marca 2024 v ZŠ Pribinova v Zlatých Moravciach.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Hostie
    Hostie 86
  • +421376337114

Fotogaléria